Deprecated: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in VMenuWidget is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan: __construct(). in /var/www/vhosts/rietdekkervanderlinden.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4954

Deprecated: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in LoginWidget is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan: __construct(). in /var/www/vhosts/rietdekkervanderlinden.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4954
Rietdekken - Rietdekkersbedrijf W. van der Linden - Noord Brababant - Sprundel
We staon vur òòs ambachteluk waark.

Rietdekken

Voor een goed rietendak bent u afhankelijk van het materiaal en het vakmanschap van uw rietdekker. Riet als dakbedekking is eeuwen oud. Maar als gevolg van het beschikbaar komen van nieuwe technieken en materialen is het rietdak nog steeds in ontwikkeling.

Dakconstructies:


Traditioneel open constructie.
Bij deze constructie wordt het riet op de rietlatten gebonden. Deze rietlatten zitten op de sporen bevestigd. Deze constructie is moeilijk tochtdicht te krijgen. Ook vuur zal heel snel om zich heen grijpen doordat er veel zuurstof toevoer is.

Gesloten constructie.
Met deze constructie kun je de benodigde Rc.-waarde niet meer halen zonder aanvullend te isoleren. Het riet wordt hier op een beplating geschroefd. Hier is geen ruimte meer tussen de onderconstructie en het riet. Er is nu een harde scheiding tussen binnen en buiten (tochtdicht). Vuur slaat nu niet zo snel om zich heen doordat er nu veel minder zuurstof aanwezig is. Omdat op nieuwbouw een Rc-waarde van minimaal 2.5 gehaald moet worden, wordt dan vaak gebruik gemaakt van isolatiepanelen.